מתכון

לינגוויני עגבניות של אייל שני

פסטה עם עגבניות ושמן זית – המנה שהיא הבסיס של המטבח האיטלקי, בגרסת אייל שני

92,355 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
לינגוויני עגבניות  סלון, שף אייל שני
לינגוויני עגבניות סלון, שף אייל שני

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפרפום עגבניות:

לרוטב עגבניות:

אופן ההכנה

מכינים פרפום עגבניות:

1

מחממים שמן זית בסיר כבד, מוסיפים פלפל חריף ומטגנים כמה שניות. כשמתחילות להיווצר בועיות סביב הפלפל, מוסיפים שום ומייד אחר כך את העגבניות. מביאים לרתיחה, ממליחים, מערבבים ומניחים לרתוח עוד כדקה.

2

מעבירים את הרוטב דרך מסננת דקה (לוחצים היטב). יתקבל מיץ אדום וחלק.

מכינים רוטב עגבניות:

3

מחממים שמן זית במחבת ברזל כבדה. מוסיפים פלפל חריף ומטגנים כמה שניות. כשמתחילות להיווצר בועיות סביב הפלפל מוסיפים שום ועגבניות. ממליחים ומביאים לרתיחה. כשנוצרת אמולסיה ראשונה בין השמן לבין המיץ שבוקע מן העגבניות עוצרים את הבישול.

4

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

5

מסננים את הפסטה ומזלפים 2 כפות שמן זית. מוסיפים 8 כפות מן הפרפום לרוטב ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפסטה ומבשלים כ-2 דקות. מפזרים פרמזן ומגישים.