מתכון

לשון עגל ביין אדום

מנה עיקרית חגיגית לארוחת ליל הסדר שמשלבת בין ישן וחדש - לשון עגל ביין אדום

10,726 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
לשון עגל ביין אדום של שף איתן ואנונו. צילום: אנטולי מיכאלו
לשון עגל ביין אדום של שף איתן ואנונו. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלסה ורדה

אופן ההכנה

1

בסיר רחב ועמוק צולים עם שמן קנולה את הלשון והירקות עד להשחמה.

2

מוסיפים יין אדום, תבלינים ומים לכיסוי. מרתיחים ומבשלים במשך 90 דקות או עד שהלשון רכה. מכבים את האש ומשאירים את הלשון בסיר עוד כחצי שעה. מוציאים את הלשון וכשהיא עדיין חמה מהנוזל מקלפים את העור. מכניסים את הלשון המקולפת למקרר ללילה לפחות ופורסים לפני ההגשה דק. מגישים לצד סלסה.