אם אין עגבניות שרי, צולים פטריות, קישואים או פלפלים, ואם אין גבינת עיזים, מחליפים בפטה, לאבנה או כל גבינה חצי רכה אחרת שזמינה לכם.
כך מכינים פסטו לימוני (לצנצנת של כ 200- גרם): טוחנים צרור בזיליקום, 40 גרם גבינת פרמזן מגוררת, 50 גרם צנוברים, 1/3 כוס מיץ לימון ו- 2 שיני שום עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים 1/2 כוס שמן זית בהדרגה תוך כדי עיבוד עד לקבלת משחה חלקה. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס. מעבירים לצנצנת. שומרים במקרר עד 3 שבועות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים משטח עבודה בנייר אפייה.
2
מלהיטים מחבת כבדה, מוסיפים שמן זית וצולים עגבניות שרי כ־8 דקות עד שהן רכות ושחומות.
3
פותחים את הבצק בזהירות ומניחים על נייר האפייה. מחלקים את הבצק לאורכו ל־3 חלקים שווים בעזרת סימוני סכין עדינים. שימו לב: לא חותכים, רק מסמנים.
4
על השליש המרכזי של הבצק מורחים כמחצית מכמות הפסטו. מעליו מניחים פרוסות גבינת עיזים ומעליהן את עגבניות השרי הצלויות.
5
יוצרים 5 חתכים אלכסוניים בכל אחד משולי הבצק הנותרים (כך שנוצרות 6 רצועות בצק בכל צד). קולעים את הבצק מעל המלית: רצועה מימין ומעליה רצועה משמאל וחוזר חלילה עד שמסיימים את הקליעה.
6
מושחים את פני הבצק בביצה ומפזרים מעל מעט שומשום.
7
אופים כ־25 דקות עד שהמאפה שחום.