מתכון

מאפה בצק עלים עם גבינת עיזים ופסטו לימוני

הרעיון כאן הוא לנצל מה שיש במקרר: אפשר להחליף את העגבניות בירק אחר ואת גבינת העיזים בכל גבינה חצי רכה אחרת

20,425 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
מאפה בצק עלים עם גבינת עיזים ופסטו לימוני. צילום: shutterstock
מאפה בצק עלים עם גבינת עיזים ופסטו לימוני. צילום: shutterstock

אם אין עגבניות שרי, צולים פטריות, קישואים או פלפלים, ואם אין גבינת עיזים, מחליפים בפטה, לאבנה או כל גבינה חצי רכה אחרת שזמינה לכם.

כך מכינים פסטו לימוני (לצנצנת של כ 200- גרם): טוחנים צרור בזיליקום, 40 גרם גבינת פרמזן מגוררת, 50 גרם צנוברים, 1/3 כוס מיץ לימון ו- 2 שיני שום עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים 1/2 כוס שמן זית בהדרגה תוך כדי עיבוד עד לקבלת משחה חלקה. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס. מעבירים לצנצנת. שומרים במקרר עד 3 שבועות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים משטח עבודה בנייר אפייה.

2

מלהיטים מחבת כבדה, מוסיפים שמן זית וצולים עגבניות שרי כ־8 דקות עד שהן רכות ושחומות.

3

פותחים את הבצק בזהירות ומניחים על נייר האפייה. מחלקים את הבצק לאורכו ל־3 חלקים שווים בעזרת סימוני סכין עדינים. שימו לב: לא חותכים, רק מסמנים.

4

על השליש המרכזי של הבצק מורחים כמחצית מכמות הפסטו. מעליו מניחים פרוסות גבינת עיזים ומעליהן את עגבניות השרי הצלויות.

5

יוצרים 5 חתכים אלכסוניים בכל אחד משולי הבצק הנותרים (כך שנוצרות 6 רצועות בצק בכל צד). קולעים את הבצק מעל המלית: רצועה מימין ומעליה רצועה משמאל וחוזר חלילה עד שמסיימים את הקליעה.

6

מושחים את פני הבצק בביצה ומפזרים מעל מעט שומשום.

7

אופים כ־25 דקות עד שהמאפה שחום.