מתכון

מאפה דניש

השף חנוך שכטר מסביר כמה קל להכין מאפה דניש שמנמן ומפנק, שכיף לפתוח אתו את היום

6,881 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
מאפה דניש של שף חנוך שכטר. צילום : מיכל בר נס. סטיילינג: מורן אפטר
מאפה דניש של שף חנוך שכטר. צילום : מיכל בר נס. סטיילינג: מורן אפטר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים את השמרים עם מעט חלב בטמפרטורת החדר.

2

מערבבים במיקסר במהירות נמוכה-בינונית את הקמח, הסוכר, החלב, הביצים והחמאה כ-5 דקות עד ליצירת תערובת אחידה. מוסיפים את השמרים ולשים כ-5 דקות נוספות.

3

מתפיחים את הבצק בקערה עד להכפלת נפח. בתנועות לחיצה עם האגרוף מוציאים את האוויר מהבצק עד שיחזור לגובהו המקורי. מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח קלות (ממש על סף ה"מאובק"), ומרדדים אותו למלבן בגובה כ-½ ס"מ.

4

מורחים את הנוטלה על הבצק בשכבה דקה, ומותירים סנטימטר ריק בשוליים. מגלגלים את הבצק לגלילה באופן הדוק אך לא לחוץ.

5

מרפדים תבנית בנייר אפייה. חותכים מצינור הבצק פרוסות בעובי של כסנטימטר אחד ומניחים על נייר האפייה. מקפידים על מרווח של כסנטימטר בין דניש לדניש. מברישים במעט חמאה מומסת ומפזרים סוכר חום.

6

אופים כ-20 דקות בתנור שחומם ל-190 מעלות עד להשחמה. מוציאים לצינון על רשת.