שימו לב: המאפה לא אוהב את השהות במקרר ועדיף לאכול ביום ההכנה. התפוז משתלב פה בתוך הבצק — נוסף לטעמו הנהדר, החומציות שלו מאזנת את אבקת האפייה ומפעילה אותה. כמו כן, הבצק עצמו טבעוני, ואפשר לשדך לו גם מליות אחרות שאוהבים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
לבצק
לרוטב עירית
אופן ההכנה
מכינים את המלית
1
מגלענים זיתים וקוצצים היטב. מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה.
מכינים את הבצק
2
שמים קמח, אבקת אפייה ומלח בקערת מעבד מזון. מעבדים 2 שניות, מוסיפים שמנים ומיץ תפוזים ומעבדים רק עד לקבלת בצק רך, שמן ולא אחיד.
3
מוציאים מהמעבד ולשים 3 פעמים בלבד על משטח עבודה מקומח. מחלקים ל-2 חלקים שווים.
ממלאים ואופים
4
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
5
מרדדים כל חלק של הבצק על משטח מקומח למלבן דק בגודל 20×35 ס”מ. מורחים חצי מהמלית על שני שלישים מרוחב המלבן, כך ששליש ממנו לאורכו נותר חשוף. מקפלים בעדינות את החלק הנקי מעל המלית ואח”כ מקפלים שוב על השליש הנותר.
6
מעבירים את המאפה לתבנית והופכים כך שהקפל כלפי מעלה. לוחצים קצת על המאפה ומשטחים אותו, כך שרוחבו יהיה כ- 7 ס”מ. מברישים את המאפים בחלמון ומפזרים קצח בנדיבות.
7
אופים כשעה עד שפני המאפים משחימים.
מכינים את הרוטב
8
מערבבים את כל המרכיבים ומתבלים במלח ופלפל.
9
פורסים את המאפים בעובי 2 ס”מ ומגישים חם או בטמפ’ החדר עם רוטב בצד.
10
המאפים במיטבם ביום ההכנה. אפשר להקפיא עד חודש ולחמם בתנור חם לפני ההגשה.