מתכון

מאפה חובזה וג'יבנה

צורת המאפה שלפניכם שובה את הלב וגם פרקטי: הפתח בחלקו העליון מאפשר אידוי חיוני ופתח יציאת נוזלים מתוך המאפה

3,428 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
מאפה חובזה וג'יבנה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
מאפה חובזה וג'יבנה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

שימו לב: נוף ממלאת את המאפים בחובזה באל'זית, כלומר חובזה מבושלת בשמן זית. את המתכון ניתן למצוא כאן, ויש להכין כמות כפולה ממנו לטובת מילוי המאפים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

אופן ההכנה

לבצק

1

מערבבים את החומרים היבשים בקערה. מוסיפים שמן זית ומים ולשים כ־5 דקות עד לקבלת בצק אחיד, גמיש ולא דביק. מכסים את הבצק במגבת לחה ומתפיחים כ־30 דקות.

2

מסננים את החובזה באל'זית במסננת כ־30 דקות על מנת להיפטר מעודפי השמן. מפוררים את הג'יבנה לתוך התבשיל ומערבבים.

3

מחממים תנור ל־250 מעלות. חוצים את הבצק ומרדדים כל מחצית לעלה דק מאוד בעובי כ־2 מ"מ. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 18 ס"מ, מניחים חופן מהמלית במרכז כל עיגול, אוספים את השוליים כלפי מעלה תוך כדי קיפול ליצירת מעין שקיק, מסובבים את השקיק חצי סיבוב להידוק ואז מקפלים את השוליים כלפי מטה כך שנוצר צרור שחלקו העליון פתוח מעט, כמו בתמונה.

4

מסדרים את הצרורות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ־10 דקות עד שהמאפים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומברישים במעט שמן זית.