מתכון

מאפה טורקי בטוסטר

מכינים בצק מ-3 מרכיבים בלבד - קמח, יוגורט ומלח. 2 דקות של קלייה בטוסטר לוהט והמנה מוכנה

57,103 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
מאפה טורקי בטוסטר של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: אורלי פלאי ברונשטיין
מאפה טורקי בטוסטר של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: אורלי פלאי ברונשטיין

חשוב להוסיף מלח כדי שהבצק לא יהיה תפל. מרדדים אותו וממלאים בתערובת של פטה, מוצרלה ובצל ירוק. אפשר ואפילו מומלץ לגוון עם המלית: להוסיף לגבינות חציל קלוי, בצל מטוגן או עלי תרד קצוצים.

כל המתכונים של אורלי פלאי נמצאים בבלוג סירפלא

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

אופן ההכנה

1

מערבבים קמח ויוגורט עם מלח בקערה עד לקבלת בצק. מכסים ומניחים לו למשך חצי שעה.

2

מחלקים ל-5 חלקים שווים ומרדדים כל חלק דק דק.

3

ממלאים בכף-שתיים מלית בצל ירוק וגבינות ומקפלים לחצי.

4

מחממים טוסטר וקולים על חום בינוני 2-3 דקות עד שהבצק זהוב ואפוי.