בתום עונת התאנים אפשר לשלב פירות קיץ אחרים, במיוחד נקטרינות או שזיפים.
תבנית בקוטר 22 ס"מ או 6 תבניות אישיות
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מקציפים את החלבונים במיקסר עד קבלת קצף יציב.
2
טורפים את החלמונים והסוכר במטרפה ידנית עד קבלת מרקם קרמי. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהוא נטמע בתערובת. מוסיפים את היוגורט (רק את החלק הסמיך, ללא הנוזלים) ומערבבים עד קבלת תערובת נוזלית ואחידה. מוסיפים את קליפת הלימון, מיץ הלימון, מי הזהר והמחלב ומערבבים.
3
מקפלים את קציפת החלבונים לתערובת היוגורט עד שהתערובת אחידה. יוצקים לתבנית משומנת, מפזרים את חצאי התאנים כך שפניהם כלפי מעלה ואופים במשך 35 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, עד שהמאפה מזהיב. מצננים.