מתכון

מאפה כבד עוף

לא הכל היה רע באייטיז, המנה הזאת היא ההוכחה. את הכבד משדרגים בעזרת יין ופיסטוקים שנוצצים בירוק בוהק בכל פרוסה

25,636 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
מאפה כבד עוף. צילום shuttetstock
מאפה כבד עוף. צילום shuttetstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מטגנים בצל ב-50 גרם חמאה ובשמן זית מעל להבה גבוהה כ-5 דקות עד שהוא מתרכך ומתחיל להשחים. מוציאים לקערה.

2

מחממים 50 גרם חמאה במחבת, מוסיפים כבדים, 1/2 מכמות התימין מלח ופלפל גרוס. מטגנים 3 דקות מכל צד מעל להבה גבוהה וכשהכבד שחום מבחוץ וורדרד מבפנים. מוסיפים יין, מטים את המחבת לעבר הלהבה ומשלהבים את היין.

3

מבשלים 3-2 דקות נוספות אחרי שלהבה נכבית ומוציאים את הכבדים לצלחת בעזרת מלקחיים. את הרוטב משאירים במחבת.

4

מוסיפים לרוטב שבמחבת תפוחי עץ ומקפיצים 7 דקות על להבה בינונית, עד שהם מתרככים. מסננים מהנוזלים מעבירים לקערה.

5

קוצצים גס את הכבדים ותפוחי העץ, מעבירים לקערה, מוסיפים פיסטוקים ואת יתר עלי התימין ומערבבים לאיחוד.

6

מחממים תנור ל-180 מעלות.

7

מחלקים את הבצק לשניים מרדדים כל חלק למלבן של 30 על 20 ס"מ.

8

מסמנים על הבצק שלושה פסי אורך על כל אחד ממלבני הבצק בעזרת סכין חדה. על החלק האמצעי של כל אחד מהם מושחים ריבת בצל.

9

מניחים את מלית הכבד מעל ריבת הבצל ומותירים מעט שוליים של ריבת בצל חשופה.

10

חותכים את שני חלקי הבצק משני צדדי המלית לרצועות אלכסוניות ברוחב של 3-2 ס"מ. קולעים את הרצועות מעל המלית בשתי וערב: רצועה מימין, מעליה רצועה משמאל וחוזר חלילה עד שמסיימים.

11

מושחים את פני הבצק בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום או קצח.

12

אופים כ-20 דקות עד שפני המאפה משחימים. מגישים חם או בטמפ' חדר. המאפה נשמר במקרר עד יומיים. לפני ההגשה מחממים כי להחזיר לבצק את הפריכות.