החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מטגנים בצל ב-50 גרם חמאה ובשמן זית מעל להבה גבוהה כ-5 דקות עד שהוא מתרכך ומתחיל להשחים. מוציאים לקערה.
2
מחממים 50 גרם חמאה במחבת, מוסיפים כבדים, 1/2 מכמות התימין מלח ופלפל גרוס. מטגנים 3 דקות מכל צד מעל להבה גבוהה וכשהכבד שחום מבחוץ וורדרד מבפנים. מוסיפים יין, מטים את המחבת לעבר הלהבה ומשלהבים את היין.
3
מבשלים 3-2 דקות נוספות אחרי שלהבה נכבית ומוציאים את הכבדים לצלחת בעזרת מלקחיים. את הרוטב משאירים במחבת.
4
מוסיפים לרוטב שבמחבת תפוחי עץ ומקפיצים 7 דקות על להבה בינונית, עד שהם מתרככים. מסננים מהנוזלים מעבירים לקערה.
5
קוצצים גס את הכבדים ותפוחי העץ, מעבירים לקערה, מוסיפים פיסטוקים ואת יתר עלי התימין ומערבבים לאיחוד.
6
מחממים תנור ל-180 מעלות.
7
מחלקים את הבצק לשניים מרדדים כל חלק למלבן של 30 על 20 ס"מ.
8
מסמנים על הבצק שלושה פסי אורך על כל אחד ממלבני הבצק בעזרת סכין חדה. על החלק האמצעי של כל אחד מהם מושחים ריבת בצל.
9
מניחים את מלית הכבד מעל ריבת הבצל ומותירים מעט שוליים של ריבת בצל חשופה.
10
חותכים את שני חלקי הבצק משני צדדי המלית לרצועות אלכסוניות ברוחב של 3-2 ס"מ. קולעים את הרצועות מעל המלית בשתי וערב: רצועה מימין, מעליה רצועה משמאל וחוזר חלילה עד שמסיימים.
11
מושחים את פני הבצק בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום או קצח.
12
אופים כ-20 דקות עד שפני המאפה משחימים. מגישים חם או בטמפ' חדר. המאפה נשמר במקרר עד יומיים. לפני ההגשה מחממים כי להחזיר לבצק את הפריכות.