מתכון

מאפה פסטה, גבינות ופטריות מיובשות

פשטידת פסטה פשוטה שילדים יאהבו. כשמכינים את המאפה למבוגרים אפשר לגוון ולהוסיף גבינות עזות טעם

46,047 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
מאפה פסטה, גבינות ופטריות מיובשות. צילום: אסף רונן
מאפה פסטה, גבינות ופטריות מיובשות. צילום: אסף רונן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי פריך (אופציונאלי):

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.

2

מבשלים את הפסטה שתיים שלוש דקות פחות מדרגת אל-דנטה ומסננים היטב. מערבבים היטב את כל יתר החומרים בקערה. מוסיפים את הפסטה ומערבבים.

3

מעבירים לתבנית משומנת ואופים 35 דקות עד שהמאפה מתייצב ומשחים חלקית.

מכינים ציפוי פריך

4

מערבבים את כל רכיבי הציפוי, מפזרים על המאפה וממשיכים לאפות 5 דקות נוספות. ממתינים 10 דקות ומגישים.

גיוונים:

אם רוצים ציפוי פריך מערבבים בקערה: 1/2 כוס פירורי לחם מסוג פנקו, 1/2 כוס אגוזי מלך טחונים גס (או עוד פירורי לחם), 2 כפיות עלי תימין, מלח, פלפל, 5 כפות שמן זית מערבבים, מפזרים על המאפה כ-5 דקות לפני תום האפיה ואופים עד שהפירורים זהובים.

לגרסה דיאטטית יותר מחליפים את הגבינה בגבינה לבנה 5%.