החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי פריך (אופציונאלי):
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
2
מבשלים את הפסטה שתיים שלוש דקות פחות מדרגת אל-דנטה ומסננים היטב. מערבבים היטב את כל יתר החומרים בקערה. מוסיפים את הפסטה ומערבבים.
3
מעבירים לתבנית משומנת ואופים 35 דקות עד שהמאפה מתייצב ומשחים חלקית.
מכינים ציפוי פריך
4
מערבבים את כל רכיבי הציפוי, מפזרים על המאפה וממשיכים לאפות 5 דקות נוספות. ממתינים 10 דקות ומגישים.
גיוונים:
אם רוצים ציפוי פריך מערבבים בקערה: 1/2 כוס פירורי לחם מסוג פנקו, 1/2 כוס אגוזי מלך טחונים גס (או עוד פירורי לחם), 2 כפיות עלי תימין, מלח, פלפל, 5 כפות שמן זית מערבבים, מפזרים על המאפה כ-5 דקות לפני תום האפיה ואופים עד שהפירורים זהובים.
לגרסה דיאטטית יותר מחליפים את הגבינה בגבינה לבנה 5%.