מתכון

מאפה קינמון

התעוררתם מאוחר? השף חנוך שכטר מציע לפתוח את היום עם מאפה קינמון חמאתי וריחני

9,129 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
מאפה קינמון של שף חנוך שכטר. צילום : מיכל בר נס. סטיילינג: מורן אפטר
מאפה קינמון של שף חנוך שכטר. צילום : מיכל בר נס. סטיילינג: מורן אפטר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למילוי

אופן ההכנה

בצק

1

מערבבים את השמרים עם מעט חלב בטמפרטורת החדר. מערבבים במיקסר במהירות נמוכה־בינונית את הקמח, הסוכר, החלב, הביצים והחמאה כ-5 דקות. מוסיפים את השמרים ולשים עוד כ-5 דקות. הבצק יהיה דביק ונוזלי אך יתמצק לאחר ההתפחה.

2

מתפיחים את הבצק בקערה עד להכפלת הנפח. בתנועות לחיצה עם האגרוף מוציאים את האוויר מהבצק. מעבירים למשטח מקומח, ומרדדים אותו למלבן בגובה כ-½ ס"מ.

מילוי

3

בסיר קטן מחממים את החמאה והסוכר עד שהסוכר נמס, מוסיפים את הקינמון ומורידים מהאש. מערבבים את הקינמון לתוך החמאה ומורחים את תערובת הקינמון על הבצק במברשת (מותירים מעט חמאה להברשה לפני האפייה).

4

מגלגלים את הבצק לגליל צמוד אך לא לחוץ. מרפדים תבנית בנייר אפייה. חותכים מצינור הבצק פרוסות בעובי של סנטימטר אחד ומניחים על נייר האפייה. מקפידים על מרווח של כסנטימטר בין דניש לדניש. מברישים במעט חמאת קינמון.

5

אופים כ-20 דקות בתנור שחומם ל-190 מעלות. מוציאים לצינון על רשת.