מתכון

מאפין פטל

הבצק עשיר בחלבונים ושקדים עם ארומה אגוזית מעודנת, מרקמו קל מאוד והרבה יותר עסיסי ממאפין רגיל

52,538 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
מאפין פטל של ארנון כהן. צילום: דניאל לילה
מאפין פטל של ארנון כהן. צילום: דניאל לילה

כבר 15 שנה מגישים את המאפין הזה ברשת "ארקפה". לאורך השנים הקונדיטורים הרבים שעבדו ברשת שיחקו עם המתכון – הכינו את המאפין עם פירות אחרים, למשל בננות ואננס, וגם יצרו לו גרסה כשרה לפסח בתוספת שוקולד. אבל מאפין הפטל המקורי תמיד נשאר בראש רבי המכר של "ארקפה". "אמנם קוראים לו מאפין, אבל זהו בעצם פיננסייר", אומר שף ארנון כהן. "הבצק עשיר בחלבונים ושקדים עם ארומה אגוזית מעודנת. מרקמו קל מאוד והרבה יותר עסיסי ממאפין רגיל, שהוא בעצם עוגה בחושה בתבנית אישית".

שימו לב: בניגוד למאפין הקלאסי המאפה הזה לא מתרומם גבוה במהלך האפייה, ולכן ממלאים את השקעים כמעט עד הסוף.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית פטל

לקישוט

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 170 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בקוקוטים.

2

ממיסים חמאה בסיר ומביאים לסף רתיחה. מבשלים דקה-שתיים עד שהיא מקבלת צבע זהוב עדין ומצננים מעט.

3

מערבלים חלבונים וסוכר במיקסר עם וו גיטרה רק עד לקבלת תערובת אחידה (לא מקציפים). מוסיפים אבקת שקדים ומערבלים עד שהיא נטמעת. מוסיפים את החמאה ומערבלים עד שהיא נטמעת.

4

מערבבים קמח ומלח בקערה נפרדת ומוסיפים בהדרגה לתערובת החלבונים תוך כדי ערבול לקבלת תערובת אחידה ונוזלית.

5

מחלקים מחצית מהתערובת בין הקוקוטים ומפזרים כף פטל בכל קוקוט. מחלקים את יתרת התערובת בין הקוקוטים ומפזרים מעל פטל לקישוט.

6

אופים 30 דקות עד שהמאפים זהובים וקיסם שננעץ במרכזם יוצא מעט לח.

7

מצננים ושומרים עד 3 ימים בקופסה בטמפ' החדר.