השטרויזל חמאתי מוסיף למאפים הרכים מרקם פריך מעניין. לאופן ההכנה, צפו בסרטון בסוף המתכון.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשטרויזל
למאפינס
אופן ההכנה
מכינים את השטרויזל
1
מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס.
2
מערבבים בקערה בעדינות את כל המרכיבים ומפוררים את השטרויזל בין קצות האצבעות. שומרים בצד.
מכינים את המאפינס
3
מערבבים בקערה גדולה בעזרת מטרפה קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח.
4
טורפים בקערה נוספת גבינת תבור, עד שהיא חלקה. מוסיפים לגבינה ביצים ושמנת חמוצה וטורפים לתערובת חלקה. מוסיפים שמן ותמצית וניל ומערבבים לתערובת אחידה.
5
מוסיפים את תערובת הגבינה לתערובת הקמח ומקפלים בעזרת מרית או כף עץ לתערובת אחידה. מוסיפים תותים ומקפלים בעדינות.
6
ממלאים את שקעי התבנית בתערובת עד שלושה רבעים מהגובה. מפזרים מעל כמות נדיבה של השטרויזל.
7
אופים 15־20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש. מצננים 15 דקות, מוציאים את המאפינס מהתבנית ומגישים.