כדי שהמאפינס ייצאו אווריריים חשוב לדייק בכמויות ולהימנע מערבוב יתר של התערובת. השטרויזל מוסיף מרקם פריך למאפינס, אבל אפשר לוותר עליו כדי לקצר זמנים עוד יותר.
לתבנית שקעים
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשטרויזל (לא חובה)
אופן ההכנה
1
מערבבים בקערה גדולה קמח, שקדים טחונים, דובדבנים, סוכר, מלח ואבקת אפייה.
2
בקערה נפרדת מערבבים חלב, ביצים וחמאה. מוסיפים את התערובת הנוזלית לקערת היבשים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מחלקים את התערובת לתבניות שקעים משומנות. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3
מערבבים בקערית את רכיבי השטרויזל ובעזרת הידיים לשים לפרורים. מפזרים מעט שטרויזל מעל המאפינס ואופים כ־17 דקות עד שהמאפינס מזהיבים וקיסם הננעץ בהם יוצא יבש.