מתכון

מאפינס פרג במטבל שוקולד

מאפינס פרג מעולים, והפינוק: מטבל שוקולד עשיר המיועד לטבילת המאפים התפוחים

6,136 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
מאפינס פרג. צילום: shutterstock
מאפינס פרג. צילום: shutterstock

אפיאפינס קטנים (בקוטר 4.5 ס"מ כל אחד)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למטבל שוקולד

אופן ההכנה

מטבל השוקולד

1

ממיסים בסיר על אש נמוכה את החמאה, השוקולד והשמנת המתוקה. מוסיפים את הליקר, מערבבים ומעבירים לצנצנת.

למאפינס

2

מערבבים היטב בקערה את הביצים, השמן והסוכר. מוסיפים תוך בחישה (לפי הסדר) את הפרג, הקוקוס, האשל, הקמח, תמצית הווניל וקליפת הלימון המגוררת.

3

משמנים את שקעי תבנית המאפינס וממלאים כל שקע בבלילה עד ל-3/4 מהגובה. אפשר לקשט כל מאפין (לפני האפייה) בצימוק או באגוזים.

4

אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, עד שהמאפינס תפוחים וזהובים.

5

בעזרת שיפודי עץ "משפדים" את המאפינס וטובלים במטבל השוקולד.