אפיאפינס קטנים (בקוטר 4.5 ס"מ כל אחד)
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למטבל שוקולד
אופן ההכנה
מטבל השוקולד
1
ממיסים בסיר על אש נמוכה את החמאה, השוקולד והשמנת המתוקה. מוסיפים את הליקר, מערבבים ומעבירים לצנצנת.
למאפינס
2
מערבבים היטב בקערה את הביצים, השמן והסוכר. מוסיפים תוך בחישה (לפי הסדר) את הפרג, הקוקוס, האשל, הקמח, תמצית הווניל וקליפת הלימון המגוררת.
3
משמנים את שקעי תבנית המאפינס וממלאים כל שקע בבלילה עד ל-3/4 מהגובה. אפשר לקשט כל מאפין (לפני האפייה) בצימוק או באגוזים.
4
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, עד שהמאפינס תפוחים וזהובים.
5
בעזרת שיפודי עץ "משפדים" את המאפינס וטובלים במטבל השוקולד.