מתכון

מאפינס תמרים

מאפינס אווריריים ונימוחים בפה. וגם בונוס – מתכון לשייק בננות ותמרים

3,931 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאפינס תמרים. צילום: דניה ויינר | סגנון: טליה סטולרסקי
מאפינס תמרים. צילום: דניה ויינר | סגנון: טליה סטולרסקי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה וקינמון בקערה.

3

מערבבים ביצים, שמן, מיץ תפוזים, סילאן ותמצית וניל בקערה שנייה. מאחדים את שתי הקערות לתערובת אחידה, ומוסיפים חצאי תמרים תוך כדי ערבוב.

4

משמנים תבנית שקעים למאפינס, יוצקים את התערובת עד גובה שלושה רבעים מהשקעים ואופים כ-15 דקות, עד שהמאפינס יציבים למגע. נזהרים לא לייבש.

שייק בננות ותמרים
משקה טעים ומענג, שהוא פצצת אנרגיה. מומלץ לפתוח איתו את היום.

חומרים ל-2 מנות:
2 בננות בשלות חתוכות לקוביות גדולות
8 תמרים לחים (או מיובשים מזן מג’הול) מגולענים וחצויים
2 כוסות חלב סויה או חלב רגיל
1 כוס קוביות קרח

מרסקים את כל המרכיבים בבלנדר או במעבד מזון לקבלת מרקם חלק. יוצקים לכוסות ומגישים.