החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
2
מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה וקינמון בקערה.
3
מערבבים ביצים, שמן, מיץ תפוזים, סילאן ותמצית וניל בקערה שנייה. מאחדים את שתי הקערות לתערובת אחידה, ומוסיפים חצאי תמרים תוך כדי ערבוב.
4
משמנים תבנית שקעים למאפינס, יוצקים את התערובת עד גובה שלושה רבעים מהשקעים ואופים כ-15 דקות, עד שהמאפינס יציבים למגע. נזהרים לא לייבש.
משקה טעים ומענג, שהוא פצצת אנרגיה. מומלץ לפתוח איתו את היום.
חומרים ל-2 מנות:
2 בננות בשלות חתוכות לקוביות גדולות
8 תמרים לחים (או מיובשים מזן מג’הול) מגולענים וחצויים
2 כוסות חלב סויה או חלב רגיל
1 כוס קוביות קרח
מרסקים את כל המרכיבים בבלנדר או במעבד מזון לקבלת מרקם חלק. יוצקים לכוסות ומגישים.