במקום תבנית שקעים של מאפינס, אפשר לאפות את הבלילה בתבניות אינגליש קייק או בתבנית עגולה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסירופ:
אופן ההכנה
1
טורפים במיקסר ביצים וסוכר. מוסיפים תוך כדי פעולה שמן ולאחר מכן מיץ תפוזים וגרידת לימון. לאחר שהם נטמעים, ועדיין תוך כדי פעולה, מוסיפים מי זהר, תמצית וניל ואת החומרים היבשים (קמח, אבקת שקדים ואבקת אפייה) עד שמתקבלת תערובת אחידה.
2
מחממים תנור ל־170 מעלות. יוצקים את הבלילה לשקעים בתבנית ואופים חצי שעה.
במקביל, מכינים את הסירופ
3
במקביל מכינים את הסירופ: מעבירים לסיר את כל החומרים למעט מי זהר, מביאים לרתיחה ומבשלים רבע שעה. מסירים מהאש ומוסיפים את מי הזהר. מניחים בצד.
4
כאשר העוגה יוצאת חמה מהתנור, יוצקים עליה את הסירופ שהתקרר מעט בינתיים.