מתכון

מאפי עלי גפן וגבינת עיזים בזיגוג דבש

כאן עלי הגפן הופכים לכיסנים מתוקים-מלוחים. התיבול הוא חיצוני - וכך הם לא מתייבשים באפייה הקצרה

3,864 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
מאפי עלי גפן ממולאים בגבינת עיזים ומזוגגים בדבש של רינת צדוק. צילום: שני בריל
מאפי עלי גפן ממולאים בגבינת עיזים ומזוגגים בדבש של רינת צדוק. צילום: שני בריל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים עלה גפן אחד כאשר הצד עם העורקים פונה כלפי מעלה, מניחים במרכזו כפית גבינת עיזים ומקפלים מכל הצדדים כמו מעטפה. ממלאים כך את כל העלים.

2

מניחים את העלים הממולאים כשהתפר כלפי מטה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות בשמן זית.

3

מחממים תנור ל־180 מעלות.

4

מברישים את העלים בשמן זית, מפזרים שקדים פרוסים, מזגגים בדבש ענבים ומפזרים עלי זעתר טריים.

5

אופים את עלי הגפן 10־12 דקות. מצננים מעט ומגישים.