מתכון

מאפי קינמון ופקאן

סטיקי באנס אמריקאיים בגרסה ביתית שכיף להכין בשבת חורפית

25,675 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
מאפי קינמון ופקאן של נטלי לוין, מתוך ספר הבישול "הכי טעים בבית". צילום: טל סיון צפורין
מאפי קינמון ופקאן של נטלי לוין, מתוך ספר הבישול "הכי טעים בבית". צילום: טל סיון צפורין

מומלץ לאפות בתבנית 12 שקעים למאפינס מסיליקון. 

המאפים במיטבם כשהם טריים, אבל אפשר להקפיא אותם בכלי אטום עד שבועיים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית קינמון ופקאן

לזיגוג קרמל

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, סוכר, מלח, שמרים, חמאה, חלב, תמצית וניל וביצים ולשים 10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק. מכסים בניילון לא נצמד ומתפיחים את הבצק 1־2 שעות עד שהוא מכפיל את נפחו. אפשר להתפיח את הבצק במקרר למשך הלילה.

מכינים את מלית הקינמון־פקאן

2

מניחים את החמאה הרכה בקערה ובעזרת מטרפה ידנית מקציפים לקרם. מוסיפים סוכר וקינמון ומערבבים היטב.

מכינים את זיגוג הקרמל

3

מבשלים במחבת רחבה על אש בינונית־גבוהה חמאה, סוכר, שמנת ותמצית וניל. מערבבים כל הזמן עד שמתקבלת תערובת קרמל. מחלקים את הקרמל בין שקעי תבנית האפייה ומניחים בצד.

4

על גבי משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק למלבן בגודל 25x20 ס”מ ובעובי 5 מ״מ.

5

בעזרת מרית או קלף מורחים שכבה אחידה של מלית הקינמון־פקאן ומפזרים מעל את הפקאנים הקצוצים. מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה וחותכים ל־12 חלקים שווים.

6

מניחים ״שושנת״ קינמון בכל שקע, מעל הקרמל שבתחתית. מכסים בניילון לא נצמד ומתפיחים 30־60 דקות עד שהמאפים מכפילים את נפחם.

7

מחממים תנור ל־170 מעלות. מברישים את המאפים בביצה טרופה ואופים 15־20 דקות עד שהם זהובים והמטבח מתמלא בריח משגע. מחלצים את המאפים מהשקעים מיד כשהם יוצאים מהתנור ומגישים חם.

מתוך ספר הבישול "הכי טעים בבית" של נטלי לוין, בעלת הבלוג המצליח, עוגיו.נט

"הכי טעים בבית", ספר האפייה של נטלי לוין. צילום: טל סיון צפורין
"הכי טעים בבית", ספר האפייה של נטלי לוין. צילום: טל סיון צפורין