מתכון

מאפי שמרים במילוי ריקוטה וחמוציות

הקונדיטור ענר צלאל מכין מאפה בוקר מפנק עם בצק עשיר ומלית אוורירית וקלילה של ריקוטה וחמוציות, אפשר להקפיא לפני ההתפחה השנייה, ולהפשיר כשרוצים

33,740 בשלנים התעניינו במתכון זה
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

הקונדיטור ענר צלאל מכין מאפה בוקר מפנק עם בצק עשיר ומלית אוורירית וקלילה של ריקוטה וחמוציות, אפשר להקפיא לפני ההתפחה השנייה, להפשיר כשרוצים ולהמשיך עם המתכון כרגיל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית ריקוטה וחמוציות:

לסירופ:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

שמים קמח, סוכר, מלח ושמרים בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים. מוסיפים ביצים ולשים במהירות נמוכה כ-5-4 דקות עד לקבלת בצק אלסטי. מוסיפים חמאה בהדרגה ולשים במהירות בינונית כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק ומבריק.

2

מניחים את הבצק על משטח מקומח קלות ואוספים למעין כדור. מניחים בקערה ומכסים בשקית ניילון גדולה (כמו "אשפתון"). מכניסים למקרר למשך הלילה.

מכינים את הסירופ:

3

מבשלים סוכר ומים 5 דקות ומצננים.

מכינים את המלית:

4

שמים בקערה חמאה, ריקוטה, אבקת סוכר ותמצית וניל ומערבבים לקבלת מסה אחידה. מוסיפים ביצה וחלמון ומערבבים קלות. לבסוף מוסיפים קורנפלור ומערבבים עד שהוא נבלע בתערובת.

מרכיבים את המאפים, מצפים ואופים

5

: מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי ½3 מ"מ, אורך 70 ס"מ ורוחב 25 ס"מ.

6

מורחים את המלית ומפזרים חמוציות. מסמנים קו אמצע לאורך המלבן בעזרת סכין. מגלגלים את שולי הבצק משני הצדדים פנימה עד שהם נפגשים במרכז (כמו ספר תורה). פורסים את הגלילים ל-22-20 פרוסות בעובי 3 ס"מ. אוחזים כל פרוסה בשתי ידיים ומסובבים רק יד אחת (חצי ספר תורה) כחצי סיבוב לקבלת טוויסט במרכז. מניחים פרוסה אחת על השנייה בהצלבה (ראו תמונה למעלה משמאל), לקבלת פרח. אם רוצים מניחים כל פרח ברינג שישמור על צורתו.

7

מסדרים את המאפים במרווחים על מגש מרופד בנייר אפייה, עוטפים בשקית ניילון גדולה או מכסים במגבת ומתפיחים להכפלת הנפח (כשעה).

8

מחממים תנור ל-170 מעלות בטורבו.

9

אופים כ-15 דקות עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומברישים בסירופ סוכר.

מאפי שמרים במילוי ריקוטה וחמוציות

קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק שמרים עלים קנוי.