כאן הוספנו טופינג של עגבניות, תבלינים, פירורי לחם וגבינות משק, שהופך את המנה המנחמת הזאת לישראלית לכל דבר. לאופן ההכנה, צפו בסרטון בסוף המתכון.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית בגודל 15*20 ס"מ.
2
ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים קמח ומבשלים תוך כדי ערבוב כחצי דקה, עד שהקמח נספג בחמאה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים בהדרגה חלב, תוך כדי בחישה, עד שהתערובת אחידה וחלקה. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה, מביאים לסף רתיחה תוך כדי בחישה, עד שהתערובת מסמיכה.
3
מערבבים בסיר או קערה גדולה פסטה, את תערובת החלב וגבינת גרנה פדנו ומעבירים לתבנית. מסדרים מעל פרוסות גבינת מה עז ופרוסות עגבנייה. מזלפים מעל שמן זית.
4
מערבבים בקערה פירורי לחם ותבלינים ומפזרים מעל שכבת העגבניות.
5
אופים כ־10 דקות, מעלים את חום התנור ל־200 מעלות וממשיכים לאפות עוד 2־3 דקות להשחמה יפה.