מתכון

מג'דרה בורגול של סבתא עאיישה

במשך דורי דורות היה נהוג להכין מג'דרה דווקא עם בורגול ולא עם אורז, שנחשבת אף לגרסה בריאה ומזינה יותר

106,300 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
מג'דרה בורגול של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: בן יוסטר
מג'דרה בורגול של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: בן יוסטר

המג'דרה היא דוגמה קלאסית של תופעת דחיקת הבורגול על ידי האורז. ברוב הבתים המג'דרה, שהתבססה במשך דורי דורות על בורגול, עברה מהפך, וכיום רבים מכינים אותה על בסיס אורז. סבתי עאיישה, שסירבה להיכנע לסמלי סטטוס עקב הרווחה הכלכלית, המשיכה עד יומה האחרון להכין אותה על בסיס בורגול ולטעון כי זאת הגרסה הבריאה יותר. כיום מחקרים מראים כי הרגלי התזונה המבוססים על בורגול מקטינים את הסיכוי לחלות בסרטן המעי הגס. סבתא עאיישה ידעה מה היא אומרת! ואכן היום קיימת מגמה של חזרה אל הבורגול.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שמים את העדשים בסיר וממלאים אותו ב־5 כוסות מים. מרתיחים, מבשלים על אש גבוהה 30־20 דקות עד שהעדשים רכות אך לא מתפוררות.

2

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצלים על אש בינונית עד שהם משחימים מאוד. מוסיפים למחבת כוס ממי הבישול של העדשים, מקטינים את האש וממשיכים לבשל את הבצלים כ־10 דקות.

3

מוסיפים את הבורגול לסיר העדשים ומערבבים פנימה את הבצל המטוגן. אם הנוזלים בסיר אינם מכסים לגמרי את הבורגול מוזגים עוד מים חמים עד לכיסוי. מתבלים במלח ובפלפל, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ־20 דקות עד שכל הנוזלים נספגים בבורגול. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור במשך 10 דקות נוספות.