מתכון

מג'דרה עם גרגירי כוסמין

אין בעיה להקפיד על תזונה בריאה גם בסעודות חגיגיות. מג'דרה של אורנה ואלה היא הפתרון המושלם לזה

14,275 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
מג'דרה עם גרגירי כוסמין של אורנה ואלה. צילום: בועז לביא
מג'דרה עם גרגירי כוסמין של אורנה ואלה. צילום: בועז לביא

שימו לב – האורז דורש השרייה של לילה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

לאורז

1

משרים את האורז במים 8-10 שעות. מסננים. ממלאים סיר גדול במים, מביאים לרתיחה חזקה ומבשלים את האורז עד שהוא מוכן.

לעדשים

2

משרים את העדשים במים 8-10 שעות. מסננים היטב ומניחים במסננת רחבה 8-12 שעות. מניחים על העדשים נייר לכיסוי (רצוי מדי פעם לטפטף מעט מים על העדשים ולערבב אותן. מידת ההנבטה שלהן תלויה ברמת הטריות שלהן - אם נבטו אפשר לשמור לילה במקרר).

3

מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים את העדשים ומביאים שוב לרתיחה.

לכוסמין

4

משרים את הכוסמין במים 8-10 שעות. מסננים היטב ומניחים במסננת רחבה 8-12 שעות. מניחים על הכוסמין נייר לכיסוי (רצוי מדי פעם לטפטף מעט מים על הכוסמין ולערבב). מביאים סיר גדול עם מים לרתיחה חזקה ומבשלים את הכוסמין עד שהוא מוכן.

5

מטגנים בצל בשמן על להבה גבוהה, מוסיפים מלח וממשיכים לטגן על להבה נמוכה עד קבלת צבע קרמל כהה, כמעט שרוף (הבצל צריך לקבל צבע אך לא להתרכך לגמרי). מוסיפים לבצל את האורז, העדשים והכוסמין, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים בעדינות רבה, בלי למעוך. מסירים מהאש. מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים.