מתכון

מגה קוקילידה

שתי שכבות של עוגה פאדג'ית עשירה לוכדות ביניהן גלידה עתירת הפתעות

7,871 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
מגה קוקילידה של נעמה גאון. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו
מגה קוקילידה של נעמה גאון. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו

כבר כמה שנים טובות עובר עלינו טרנד של קינוחים אישיים. הגיע הזמן לעשות את ההיפך: נעמה לקחה את הקוקילידה, להיט אצל ילדים מגיל שמונה עד שמונים, וניפחה אותה לעוגה גדולה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוגת שוקולד

לגלידת וניל וגודיז

לגנאש שוקולד מריר

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות. משמנים את דפנות התבנית ומרפדים את בסיסה בנייר אפייה.

מכינים את עוגת השוקולד

2

מערבבים בקערה קמח, סוכר, מלח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה וקקאו.

3

מוסיפים חלב, שמן וביצים וטורפים ידנית לקבלת תערובת אחידה. יוצקים בהדרגה קפה רותח תוך כדי ערבוב וטורפים לתערובת דלילה והומוגנית. יוצקים את התערובת לתבנית.

4

אופים 40־50 דקות עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא כמעט יבש עם מעט פירורים לחים (אבל לא רטוב מדי).

5

מצננים את העוגה לטמפ' החדר, מחלצים אותה מהתבנית ופורסים לקבלת שתי שכבות עוגה שוות.

מכינים את הגלידה

6

מערבבים בקערה חלב מרוכז ומלח.

7

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתוך החלב המרוכז. מקפלים בעדינות את שאר החומרים לקבלת תערובת אחידה.

מרכיבים את העוגה ומקפיאים

8

מניחים שכבה אחת של עוגת השוקולד בתבנית בקוטר 24 ס"מ, משטחים מעל את הגלידה ומכסים בשכבת העוגה שנותרה. עוטפים היטב בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל־6 שעות לפחות ועדיף למשך הלילה. העוגה נשמרת בהקפאה עד שבוע.

לפני ההגשה מכינים גנאש

9

מביאים לרתיחה שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה.

10

מחלצים את העוגה מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה. יוצקים את הגנאש על פני העוגה וחותכים לפרוסות בעזרת סכין חדה.