כאן משולב המתכון של אמי עם שיפורים של בני אורי. הרוטב עשוי ציר בקר בתיבול בהרט, רכז רימונים וסילאן, שלא היו קיימים אצל אמי – כמו כל הספרדים היא התגאתה בכך שהתבשיל עשיר וטעים עם מלח ופלפל בלבד.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
לטיגון מקדים
לרוטב
אופן ההכנה
1
מרוקנים את העגבניות (לא זורקים את התוכן).
מכינים את המלית
2
מערבבים את מרכיבי המלית לאיחוד וממלאים את העגבניות עד הקצה.
מצפים ומטגנים טיגון מקדים
3
טובלים את הצד הממולא של העגבניות בביצה טרופה ואחר כך בקמח. מחממים מעט שמן במחבת על אש בינונית ומטגנים את העגבניות רק על הצד הממולא כ־5 דקות עד להשחמה.
מכינים את הרוטב
4
מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים בצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים שום ומטגנים עד שהוא מעלה ריח. מוסיפים את עלי הסלרי, מערבבים ומוסיפים ציר בקר, את תוכן העגבניות, מיץ עגבניות, תבלינים, רכז רימונים וסילאן. מערבבים, מרתיחים ומסירים מהאש.
5
מחממים תנור ל־180 מעלות. מסדרים את העגבניות בתבנית אפייה בצפיפות. יוצקים את הרוטב על העגבניות עד לכיסוי ואופים כשעה וחצי. מגישים עם אורז לבן (לא חובה).