מאוד קרובות לעוגיות הקלאסיות, אבל עם הבדל קטן אחד: החלפתי חלק מהסוכר בדבש, ששומר על העסיסיות לאורך זמן (העוגיות יישמרו במיטבן 4-3 ימים בקופסה אטומה).
גיוונים:
• מגוונים בסוגי הדבש ומשדרגים את המדלן עם ארומות עדינות, למשל לבנדר, אקליפטוס וכו’.
• מוותרים על הציפוי ומוסיפים לבלילה 50 גרם פטה עיזים. יתקבלו מדלנים עם טוויסט מלוח מקסים.
• מחליפים את מיץ הלימון שבזיגוג במיץ אננס, מיץ תפוזים, אשכוליות, מנגו או כל מיץ בהיר אחר.
4 תבניות מדלן בינוניות
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי
אופן ההכנה
מכינים את הבלילה, מקררים ואופים
1
טורפים בקערה ביצים וסוכר עד שהתערובת אחידה והסוכר נמס. מוסיפים דבש וקמח ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים חמאה וקליפת תפוז/לימון ומערבבים עד שמתקבלת בלילה חלקה ואחידה.
2
עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה עד שהתערובת יציבה לזילוף.
3
מחממים תנור ל- 190 מעלות ומשמנים תבנית שקעים מסיליקון.
4
מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר חלק ומזלפים לתבניות המדלן עד 2/3 גובה השקעים. חובטים קלות את התבנית בשולחן עבודה כדי שהתערובת תתפזר היטב בשקעים.
5
אופים כ-12-10 דקות עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב עמוק בשוליים ומתנפחות מעט במרכז (לתבנית אחת: 10-8 דקות).
מצפים ואופים שוב
6
מערבבים אבקת סוכר ומיץ תפוזים או לימון למשחה חלקה.
7
מייד בסיום האפייה מחלצים את עוגיות המדלן מהתבנית (פשוט הופכים את התבנית והן ישתחררו בקלות).משאירים את התנור דולק.
8
מעבירים את העוגיות לרשת ל- 5 דקות לצינון. טובלים את הצד העליון של העוגיות בציפוי ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה עם הצד המצופה כלפי מעלה.
9
אופים כדקה עד שיתקבלו מעט בועות בציפוי. מצננים ושומרים בכלי אטום בשכבה אחת עד 5 ימים.