ברגע שמוסיפים גבינות או יוגורט צריך לוותר על החמאה, כי אחרת יתקבל מאפה כבד ועשיר מדי. אפשר להחליף את הפרמזן בגרוייר, בקומטה, בתום ואפילו בגבינה כחולה מפוררת, אבל שימו לב: ככל שהגבינה מלוחה יותר כך תצטרכו להפחית בכמות המלח שאתם מוסיפים לתערובת.
באותה שיטה מכינים
• מדלן גבינות עיזים: מחיליפים את השמנת החמוצה ביוגורט עיזים ואת הפרמזן – בגבינת פקורינו באותן כמויות.
• מדלן כמהין ואורגנו: מחליפים את עשבי התיבול בכף אורגנו מיובש ומוסיפים כפית כמהין לתערובת.
3 תבניות מדלן מיני
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית שקעים מסיליקון.
2
מערבבים את כל החומרים בקערה לתערובת אחידה בעזרת מרית או כף עץ.
3
מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר חלק ומזלפים לתבניות המדלן עד 2/3 גובה השקעים. חובטים קלות את התבנית בשולחן עבודה כדי שהתערובת תתפזר היטב בשקעים.
4
אופים כ-12-10 דקות להזהבה קלה (לתבנית אחת: 10-8 דקות).
5
מייד בסיום האפייה מחלצים את העוגיות מהתבנית (פשוט הופכים את התבנית והן ישתחררו בקלות) ומעבירים לרשת ל- 10 דקות לצינון.
6
מאחסנים בכלי אטום עד 5 ימים. מומלץ לחמם מעט בטרם ההגשה.