מתכון

מדלן פרמזן ועשבי תיבול

עוגיות מדלן מלוחות הן המצאה פרועה אבל חיננית

16,891 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
מדלן פרמזן ועשבי תיבול של מיקי שמו | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
מדלן פרמזן ועשבי תיבול של מיקי שמו | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

ברגע שמוסיפים גבינות או יוגורט צריך לוותר על החמאה, כי אחרת יתקבל מאפה כבד ועשיר מדי. אפשר להחליף את הפרמזן בגרוייר, בקומטה, בתום ואפילו בגבינה כחולה מפוררת, אבל שימו לב: ככל שהגבינה מלוחה יותר כך תצטרכו להפחית בכמות המלח שאתם מוסיפים לתערובת.

באותה שיטה מכינים
מדלן גבינות עיזים: מחיליפים את השמנת החמוצה ביוגורט עיזים ואת הפרמזן – בגבינת פקורינו באותן כמויות.
מדלן כמהין ואורגנו: מחליפים את עשבי התיבול בכף אורגנו מיובש ומוסיפים כפית כמהין לתערובת.

3 תבניות מדלן מיני

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית שקעים מסיליקון.

2

מערבבים את כל החומרים בקערה לתערובת אחידה בעזרת מרית או כף עץ.

3

מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר חלק ומזלפים לתבניות המדלן עד 2/3 גובה השקעים. חובטים קלות את התבנית בשולחן עבודה כדי שהתערובת תתפזר היטב בשקעים.

4

אופים כ-12-10 דקות להזהבה קלה (לתבנית אחת: 10-8 דקות).

5

מייד בסיום האפייה מחלצים את העוגיות מהתבנית (פשוט הופכים את התבנית והן ישתחררו בקלות) ומעבירים לרשת ל- 10 דקות לצינון.

6

מאחסנים בכלי אטום עד 5 ימים. מומלץ לחמם מעט בטרם ההגשה.