מתכון

מוח חריף בבמיה

לאמיצים: מנת מוח מטוגן וגם חריף למדי. בגרסה הזו שידכנו לו עגבניות ובמיה

1,441 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2023
מוח חריף בבמיה של שפים גדי בור ויונתן דנון, מסעדת נומי | צילום: שני בריל
מוח חריף בבמיה של שפים גדי בור ויונתן דנון, מסעדת נומי | צילום: שני בריל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למוח

להרכבה

אופן ההכנה

מכינים את המוח

1

מביאים לרתיחה בסיר את כל המרכיבים, למעט מוח.

2

יוצקים את הציר החם לתבנית שיכולה להכיל את המוחות, מעבירים אליה את המוחות (מוודאים שהם מכוסים בנוזלים) ומקררים במקרר עד שהמוח קר לגמרי. מסננים את המוחות וחותכים לפרוסות בעובי ס"מ.

מרכיבים את המנה

3

מחממים שמן זית במחבת ומקפיצים במיה 5־8 דקות להזהבה. שומרים בצד.

4

ממליחים את המוח, מקמחים בתערובת קמח וקורנפלור ומנערים היטב.

5

מחממים שמן זית, מרווה ושום במחבת, מוסיפים את המוח ומטגנים על להבה בינונית כ־5 דקות משני הצדדים להזהבה (נפטרים מהשום והמרווה במהלך הטיגון, כשהם מתחילים להזהיב).

6

מביאים לרתיחה במחבת נוספת מיץ עגבניות ונוזל צ'ילי מותסס ומבשלים 2 דקות לצמצום חלקי. מוסיפים חמאה ומלח ים וממשיכים לבשל דקה נוספת לרוטב סמיך. מוסיפים את הבמיה ומערבבים. אם הרוטב סמיך מדי, סוחטים עוד עגבנייה או מוסיפים מעט מים.

7

מוסיפים את המוח ועלי זעתר ומטביעים ברוטב.

8

מעבירים את המוח עם הרוטב לצלחת הגשה, מניחים ליד ביצה עלומה וצ'ילי ירוק ומגישים.