מתכון

מוטאבק – מאפה משמש וגבינה

במזרח ירושלים יש מאפייה בשם זלטימו שבה מכינים מוטאבק - מאפה מבצק דקיק עם גבינה או אגוזים

9,698 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
מאפה משמש וגבינה - מוטאבק של רינת צדוק. צילום: שני בריל
מאפה משמש וגבינה - מוטאבק של רינת צדוק. צילום: שני בריל

קשה למצוא מוטאבק מחוץ לעיר העתיקה ולכן שווה ללמוד להכין. כאן הכנתי מוטאבק עם פרוסות משמשים וג'יבנה כבשים, שאוכלים מיד אחרי ההכנה. האפייה קצרה, רק שימו לב: את הבצק מכינים יום מראש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

לשימון

להגשה

אופן ההכנה

1

יוצקים מים לקערת המיקסר, מוסיפים שני סוגי קמח, מלח ושמן זית ומערבלים בעזרת וו הלישה כ־2 דקות במהירות נמוכה ועוד 3 דקות במהירות בינונית.

2

מחלקים את הבצק ל־5 יחידות, מכדררים כל חלק לכדור, מניחים בקופסה משומנת בשמן זית ומכסים. מעבירים למקרר למנוחה של 12 שעות ועד יומיים.

3

מוציאים את הבצק מהמקרר כ־40 דקות לפני ההכנה. פותחים כל כדור בצק בהדרגה ובאיטיות על משטח משומן בשמן זית ליריעה מרובעת דקיקה ושקופה.

4

מחממים תנור ל־220 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים במעט שמן זית. מניחים פרוסות משמשים במרכז יריעת בצק, מפוררים גבינה ומפזרים פיסטוקים קצוצים - משאירים 2־3 ס"מ שוליים נקיים ממלית. לוקחים פינה אחת של יריעת הבצק ומקפלים כלפי המרכז. חוזרים על הפעולה עם יתר הפינות. מניחים את כפות הידיים בעדינות מתחת למאפה, מרימים בזהירות (כדי שלא ייקרע) ומעבירים לתבנית בזהירות. חוזרים על הפעולה עם כל כדורי הבצק.

5

אופים כ־10 דקות עד שהמאפים משחימים. מזלפים על המאפים מיד מעט דבש ענבים או סירופ מייפל. אוכלים חם.