מתכון

מון בלאן

גרסה מהירה, קלה להכנה ומרשימה לקינוח המושלג, שפירוש שמו בצרפתית “הר לבן”

1,862 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
מון בלאן. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
מון בלאן. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

משתמשים כתחתית בנשיקות מרנג קנויות, מכינים קרם מערמונים מוכנים (בוואקום) ומסיימים בהר של קצפת מעל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם ערמונים:

לקישוט:

אופן ההכנה

מכינים קרם ערמונים:

1

טוחנים ערמונים עם חלב ואבקת סוכר במעבד מזון עם להב פלדה, עד לקבלת משחה חלקה, ומעבירים למקרר.

מכינים קצפת:

2

מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה.

מרכיבים את המנה:

3

מניחים חופן נשיקות בכוס או בצלחת ועליהן 2 כפות קרם ערמונים. מזלפים מעל קצפת ומקשטים בערמון מסוכר. מגישים מיד.