מתכון

מוסקה בדבש וראס אל-חנות

שפים מבשלים בבית: אסף שטרן (משייה) מכין מוסקה עסיסית ונטולת קמח

51,022 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
מוסקה עם דבש וראס אל-חנות של שף אסף שטרן. צילום: אסף שטרן
מוסקה עם דבש וראס אל-חנות של שף אסף שטרן. צילום: אסף שטרן

שימו לב לסדר ההכנה: קודם מסדרים את שכבות החצילים והבשר, ומכינים את רוטב הפרמזן רק ברגע האחרון, כיוון שהוא מסמיך ומתמצק אם הוא מתקרר. 

החומרים לתבנית מלבנית 20X30 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשכבת החצילים

לתערובת הבשר

לרוטב פרמזן

אופן ההכנה

צולים חצילים

1

מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומערבבים דבש עם 1 כף מים לדילול. מסדרים פרוסות חציל בתבנית. מזלפים מעליהן שמן זית, מפזרים מלח וצולים בתנור 20-15 דקות עד שהן מעט מזהיבות. מוציאים את פרוסות החצילים מהתנור ומברישים אותן בתערובת הדבש והמים. משאירים את התנור דולק.

מכינים מלית בשר

2

מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל מעל להבה בינונית כ-10 דקות להשחמה. מעבירים את הבצל המטוגן לקערה. מוסיפים לקערה את יתר מרכיבי תערובת הבשר ומערבבים.

מרכיבים את המוסקה

3

מסדרים מחצית מפרוסות החציל הקלוי בשכבה אחידה בתבנית בגודל 20X30, מפזרים מעל את תערובת הבשר בשכבה אחידה ומכסים בשכבה נוספת של חצילים.

מכינים את רוטב הפרמזן ואופים

4

מביאים שמנת, חמאה ופרמזן לרתיחה בסיר קטן. מבשלים 5 דקות תוך טריפה תמידית עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך. מסירים מהאש, מוסיפים מלח וראס אל-חנות ומערבבים. יוצקים את הרוטב על המוסקה. מעבירים את התבנית לתנור ואופים את המוסקה כ-40 דקות עד שהחלק העליון משחים מעט.