מתכון

מוסקה ערבית

במקום בשאמל — מעטה של טחינה מתובלת

95,288 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
מוסקה ערבית של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: דיאנה לינדר
מוסקה ערבית של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: דיאנה לינדר

האמת היא שאין כזה מאכל, כי במטבח הערבי מוסקה היא סלט חצילים קר, אבל לו היה, כך היו מכינים אותו: על בסיס בשר טלה, מתובל בבהראט, נענע וצנוברים ועם מעטה עדין ומתובל של טחינה.

תבנית פיירקס בגודל 23×33 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לציפוי והגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בניירות אפייה.

מכינים את החצילים והרוטב

2

מסדרים פרוסות חצילים בתבניות, מתבלים במלח ופלפל ומברישים בשמן.

3

אופים 20 דקות עד שהחצילים מתרככים ומתחילים להזהיב מעט (לחילופין אפשר לטגן עד הזהבה). מוציאים את החצילים ומשאירים את התנור דולק.

4

מרסקים את שימורי העגבניות עם רסק עגבניות ומים במעבד מזון או במוט ריסוק ידני לקבלת רוטב חלק יחסית. מתבלים במלח ופלפל.

מכינים את המלית

5

מחממים סיר רחב עם שמן ומטגנים בו בצלים 5-3 דקות על להבה בינונית עד שמתרככים מעט. מוסיפים שום ובשר, מתבלים במלח, פלפל ובהראט ומטגנים 5 דקות תוך כדי ערבוב ומעיכה במזלג לקבלת פירורים.

6

מורידים מהכיריים ומצננים מעט. מוסיפים ביצים, נענע וצנוברים ומערבבים.

מרכיבים ואופים

7

יוצקים כף-שתיים רוטב עגבניות לתבנית ומשטחים. מסדרים עליו שכבה צפופה של פרוסות חצילים, עורמים עליהן את מלית הבשר, מכסים בשכבה צפופה של פרוסות עגבניות ומסיימים בשכבת חצילים נוספת. אם נותרו פרוסות עגבנייה, אפשר לפזר אותן על שכבת החצילים האחרונה. יוצקים רוטב עגבניות ומכסים בנייר אפייה וברדיד אלומיניום.

8

אופים 45 דקות, מסירים את הכיסוי, יוצקים טחינה ואופים עוד 15-10 דקות עד שהטחינה מזהיבה ומתקשה. לחילופין אפשר להוסיף טחינה רק בהגשה.