מתכון

מוסקה

היוונים מטגנים את פרוסות החצילים בטיגון עמוק עד שהן שחומות ופריכות, אבל אפשר גם לאפות בתנור

39,176 בשלנים התעניינו במתכון זה
מוסקה. צילום: shutterstock
מוסקה. צילום: shutterstock

אם נרתעים מהטיגון אפשר לאפות את פרוסות החציל: מחממים תנור ל- 180 מעלות, מברישים את החצילים במעט שמן ומפזרים מעט מלח וסוכר. אופים 30 דקות עד שהחצילים מזהיבים.

תבנית פיירקס בגודל 20×30 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לציפוי בשאמל

אופן ההכנה

1

מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק ומטגנים פרוסות חצילים כ-5 דקות עד להזהבה. מניחים על נייר סופג.

מכינים את המלית

2

מערבבים את כל החומרים מלבד פירורי לחם. אם התערובת רטובה מוסיפים פירורים (התערובת צריכה להיות יציבה אבל לא סמיכה מדי).

מכינים את ציפוי הבשאמל

3

ממיסים חמאה או מרגרינה בסיר, מוסיפים קמח ומערבבים עד שמתקבלת רביכה סמיכה. יוצקים חלב או מים תוך כדי ערבוב מתמיד וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מתאחדת ומסמיכה. מסירים מהכיריים. מתבלים, מוסיפים ביצים ומערבבים היטב.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.

מרכיבים את המוסקה ואופים

5

מניחים מחצית מפרוסות החצילים בתחתית התבנית בשכבה אחידה. משטחים עליהן את תערובת הבשר ומכסים בפרוסות החציל הנותרות. יוצקים מעל את הבשאמל.

6

אופים כ-45 דקות או עד שהמוסקה יציבה.