אפשר להחליף את הדובדבנים במשמשים, אבטיח, או כל פרי קיצי אחר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למוס גבינה
לפיננסייר שמן זית
להגשה
אופן ההכנה
1
אפשר להחליף את הדובדבנים במשמשים, אבטיח או כל פרי קיצי אחר.
מכינים את מוס הגבינה
2
מערבבים גבינה לבנה, גבינת שמנת, קליפת לימון מגוררת ומחית וניל במיקסר עם וו גיטרה לאיחוד.
3
בקערה נפרדת מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר ואבקת פודינג לקצפת יציבה.
4
מקפלים את תערובת הגבינות לתוך הקצפת בעדינות ב־3 קיפולים. שומרים בקירור עד ההגשה.
מכינים את הפיננסייר
5
מערבבים בקערה קמח, שקדים טחונים ואבקת סוכר, מוסיפים את החלבונים (לא מוקצפים) ומערבבים. תוך כדי ערבוב מזלפים שמן זית עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים ומעבירים למקרר ללילה.
6
מחממים תנור ל־200 מעלות. ממלאים תבניות פיננסייר עד ל־2/3 מגובהן בתערובת ואופים כ־8 דקות עד להזהבה.
7
עורמים את המוס במרכז צלחת הגשה, מסדרים סביבו דובדבנים ומניחים לצדם את הפיננסייר.