מתכון

מוס גבינה עם דובדבנים ופיננסייר שמן זית

קינוח קל להכנה, צבעוני ומרשים. עוגות הפיננסייר הקטנות מצוינות גם עם קפה בלי כל התוספות

1,052 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
מוס גבינה עם דובדבנים ומדלן שמן זית של שף שניר אנג- סלע. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג
מוס גבינה עם דובדבנים ומדלן שמן זית של שף שניר אנג- סלע. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג

אפשר להחליף את הדובדבנים במשמשים, אבטיח, או כל פרי קיצי אחר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למוס גבינה

לפיננסייר שמן זית

להגשה

אופן ההכנה

1

אפשר להחליף את הדובדבנים במשמשים, אבטיח או כל פרי קיצי אחר.

מכינים את מוס הגבינה

2

מערבבים גבינה לבנה, גבינת שמנת, קליפת לימון מגוררת ומחית וניל במיקסר עם וו גיטרה לאיחוד.

3

בקערה נפרדת מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר ואבקת פודינג לקצפת יציבה.

4

מקפלים את תערובת הגבינות לתוך הקצפת בעדינות ב־3 קיפולים. שומרים בקירור עד ההגשה.

מכינים את הפיננסייר

5

מערבבים בקערה קמח, שקדים טחונים ואבקת סוכר, מוסיפים את החלבונים (לא מוקצפים) ומערבבים. תוך כדי ערבוב מזלפים שמן זית עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים ומעבירים למקרר ללילה.

6

מחממים תנור ל־200 מעלות. ממלאים תבניות פיננסייר עד ל־2/3 מגובהן בתערובת ואופים כ־8 דקות עד להזהבה.

7

עורמים את המוס במרכז צלחת הגשה, מסדרים סביבו דובדבנים ומניחים לצדם את הפיננסייר.