מתכון

מוס יוגורט ושוקולד לבן עם פירות

מוס יוגורט-שוקולד לבן ללא ביצים שמכינים בקלות ומגישים עם פירות שאוהבים

4,281 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
מוס יוגורט ושוקולד לבן ועם פירות של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
מוס יוגורט ושוקולד לבן ועם פירות של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

יוצקים את השמנת לקערה ושוברים לתוכה את השוקולד הלבן. מגרדים את הזרעים מ-½ מקל הווניל לתוך הקערה (אם משתמשים בתמצית, מוסיפים אותה למחרת).

2

מעמידים את הקערה מעל סיר מים מבעבעים (באן-מארי) על להבה בינונית, ומחממים עד שהשוקולד נמס.

3

מסירים מהאש, מערבבים עד שהקרם אחיד ומצננים. מכסים את הקערה ומאחסנים במקרר עד למחרת.

ביום ההגשה

4

מקציפים את תערובת השמנת והשוקולד במיקסר עם 2 כפות סוכר. אם משתמשים בתמצית וניל ולא במקל וניל, מוסיפים בשלב זה ½ כפית תמצית וניל. מקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה.

5

מקפלים פנימה את היוגורט ומערבבים היטב לקבלת קרם חלק. מחלקים בין כוסות ההגשה.

6

חותכים את הפירות ומערבבים אותם עם סוכר או דבש לפי הטעם (לא חובה). טוחנים לרוטב חלק. אם משתמשים בפירות יער, שומרים בצד כמה פירות שלמים ומוסיפים לרוטב החלק לאחר הטחינה.

7

יוצקים בעזרת כף את מחית הפירות מעל המוס ומגישים מיד.