החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
יוצקים את השמנת לקערה ושוברים לתוכה את השוקולד הלבן. מגרדים את הזרעים מ-½ מקל הווניל לתוך הקערה (אם משתמשים בתמצית, מוסיפים אותה למחרת).
2
מעמידים את הקערה מעל סיר מים מבעבעים (באן-מארי) על להבה בינונית, ומחממים עד שהשוקולד נמס.
3
מסירים מהאש, מערבבים עד שהקרם אחיד ומצננים. מכסים את הקערה ומאחסנים במקרר עד למחרת.
ביום ההגשה
4
מקציפים את תערובת השמנת והשוקולד במיקסר עם 2 כפות סוכר. אם משתמשים בתמצית וניל ולא במקל וניל, מוסיפים בשלב זה ½ כפית תמצית וניל. מקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה.
5
מקפלים פנימה את היוגורט ומערבבים היטב לקבלת קרם חלק. מחלקים בין כוסות ההגשה.
6
חותכים את הפירות ומערבבים אותם עם סוכר או דבש לפי הטעם (לא חובה). טוחנים לרוטב חלק. אם משתמשים בפירות יער, שומרים בצד כמה פירות שלמים ומוסיפים לרוטב החלק לאחר הטחינה.
7
יוצקים בעזרת כף את מחית הפירות מעל המוס ומגישים מיד.