מתכון

מוס שוקולד אוורירי

מוס אוורירי במיוחד בזכות המון חלבונים

6,971 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2021
מוס שוקולד אוורירי של איתי אלמוג, Bakery. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דניה ויינר)
מוס שוקולד אוורירי של איתי אלמוג, Bakery. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דניה ויינר)

כדי להבטיח מרקם מושלם, מקציפים אותם רק עד מרקם של "פסגות רכות" (כשמרימים את המטרפה, נוצרים "שפיצים" שנופלים בעדינות).

כך תכינו דפי שוקולד לקישוט:

מניחים 250 גרם שוקולד קצוץ דק בקערה וממיסים במיקרוגל או על בן מארי. מוסיפים 150 גרם שוקולד קצוץ דק ומערבבים (ללא חימום) למרקם חלק. יוצקים לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה ומורחים בעזרת פלֵטה לשכבה דקה ככל האפשר. מניחים לשעה בטמפרטורת החדר. מפרידים את השוקולד מנייר האפייה ושוברים לפיסות גדולות. שומרים בקופסה אטומה במקום יבש וקריר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים שוקולד בקערה גדולה. מביאים לרתיחה שמנת בסיר ויוצקים על השוקולד. משהים 5 דקות וטורפים לגנאש חלק. מוסיפים חלמונים ומערבבים עד שהם נטמעים.

2

מקציפים חלבונים עם סוכר למרקם של פסגות רכות. מקפלים לתערובת השוקולד.

3

יוצקים לקערת הגשה (או לכלים אישיים). מכסים ישירות בניילון נצמד ומעבירים למקרר ליממה לפחות.