מוס מסקרפונה ושוקולד לבן עשיר להפליא, שכדאי להגיש במנות קטנות. פירות היער תורמים צבע, רעננות וחמצמצות. אפשר להרכיב את המנה מראש ולשמור בקירור. מעטרים בפירות לפני ההגשה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבסיס:
למוס:
לעיטור:
אופן ההכנה
מכינים מוס שוקולד לבן:
1
מניחים שוקולד לבן בקערה חסינת חום. מביאים 100 מ"ל (1 כוס פחות כף) שמנת מתוקה לסף רתיחה במיקרוגל או בסיר. יוצאים על השוקולד, מניחים לדקה- שתיים ואז מערבבים היטב לתערובת אחידה. מצננים לטמפ' החדר, מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
2
שמים מסקרפונה בקערת מיקסר, יוצקים את יתרת השמנת המתוקה (150 מ"ל) ומאחדים בעזרת מרית או מטרפה ידנית. מוסיפים את הגנאש הקר ומקציפים כ-3-4 דקות לקרם יציב (נזהרים מהקצפת יתר). מעבירים את הקרם לשקית זילוף.
מרכיבים את המנות ומקררים:
3
מפוררים עוגיות חמאה ומחלקים בין הכוסות, 2-3 כפיות לכל מנה. מזלפים את המוס לכוסות, מכסים ושומרים בקירור עד ההגשה.
מעטרים ומגישים:
4
לפני ההגשה מעטרים בפירות יער. המוס נשמר בקירור עד 4 ימים.