אפשר לקשט את המוס בקצפת, שברי עוגיות, סוכריות או כל תוספת שאוהבים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למוס
לסווירל חמאת בוטנים
להגשה (לא חובה)
אופן ההכנה
מכינים מוס
1
מחממים שוקולד וחצי מכמות השמנת מעל בן מארי (סיר קטן עם מים חמים) או בפולסים במיקרוגל עד שהשוקולד נמס. מערבבים היטב לתערובת אחידה, מכסים ומצננים כ־20 דקות.
2
מעבירים את תערובת השוקולד לקערת המיקסר, מוסיפים סוכר ואת יתר השמנת ומקציפים על מהירות גבוהה בעזרת בלון ההקצפה למוס אוורירי ויציב. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר כ־10 דקות.
מכינים סווירל חמאת בוטנים ומגישים
3
טורפים חמאת בוטנים ושמנת לקרם אחיד. מקפלים את קרם חמאת הבוטנים לתוך המוס בעזרת לקקן, לקבלת סרטים עדינים של חמאת בוטנים. מגישים מיד או מכסים ושומרים עד ההגשה. המוס יישמר במקרר עד שבוע.
4
מעבירים את המוס לקעריות הגשה בעזרת כף טבולה במים חמים או מעבירים לשק זילוף ומזלפים לקעריות. מפזרים מעל תוספות שאוהבים למשל קצפת, שברי עוגיות, סוכריות צבעוניות ועוד.