מתכון

מוס שוקולד קלאסי

מוס שוקולד קלאסי במרקם אוורירי ומתיקות מתונה

60,679 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
מוס שוקולד קלאסי. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף
מוס שוקולד קלאסי. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף

כמו שמלה שחורה קטנה ושרשרת פנינים, כך גם מוס שוקולד אמיתי אף פעם לא יוצא מהאופנה. כל מה שצריך זה מתכון בסיסי טוב וקצת שאר רוח.מבוסס רק על ביצים, כך שמתאים לקטגוריה של קינוחי פרווה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

ממיסים שוקולד ומים ומצננים 3-2 דקות.

2

טורפים קלות חלמונים ומוסיפים לשוקולד המומס תוך ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.

3

מקציפים חלבונים במהירות בינונית. כאשר מתחיל להיווצר קצף, מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים אבקת סוכר בהדרגה. לאחר שכל הסוכר נטמע, מגבירים את מהירות ההקצפה בהדרגה עד למהירות הגבוהה ביותר. מקציפים כ-5 דקות עד למרקם רך וקטיפתי, יציב אך לא יבש.

4

מערבבים 1/4 מקצף החלבונים אל תוך השוקולד. מקפלים בעדינות את שאר הקצף. מעבירים לכד ומוזגים את המוס לכלי הגשה. עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעתיים לפחות או עד שהמוס מתייצב. שומרים במקרר עד יומיים או מקפיאים.