מתכון

מג'אוג'ה

מופלטה זה עניין של גיאוגרפיה. זאת מופלטה עבה של יהודים מרוקאים יוצאי ההרים הברברים, כמו אבי שהגיע מדובדוב

18,918 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2020
מג'אוג'ה של יונית צוקרמן. צילום: אפיק גבאי
מג'אוג'ה של יונית צוקרמן. צילום: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

במיקסר עם וו לישה מערבלים קמח, מלח ומים למשך 9-7 דקות או עד ליצירת בצק אחיד וגמיש (במגבלות הקיימות, בכל זאת אין כאן שמרים).

2

מחלקים את גוש הבצק ל-12 כדורים שווים.

3

מחלקים כל חבילת מרגרינה ל-6 חלקים שווים, כך שיתקבלו 12 מלבני מרגרינה.

4

פותחים כל כדור בצק למלבן בגודל 10x15 ס"מ. מניחים על כל מלבן בצק מלבן מרגרינה. מקפלים את הבצק כך שהמרגרינה תהיה חבויה בתוכו כמו בהכנת בצק עלים או מלאווח.

5

מרדדים את החבילה שהתקבלה עם מערוך עד לקבלת מלבן בגודל 10x15 ס"מ כדי להטמיע את המרגרינה בבצק. מקפלים שוב באותו אופן, הפעם בלי להטמין מרגרינה.

6

מניחים את המלבנים על נייר אפייה ונותנים לבצק לנוח חצי שעה.

7

מכינים קערה עם שמן. משמנים את כפות הידיים ואת משטח העבודה ופותחים את הבצק המקופל לעיגול בקוטר 22 ס"מ. מחממים מחבת טפלון או מולטישף עגול על חום בינוני (חום גבוה מדי עלול להשאיר את החלק הפנימי בצקי), משמנים קלות ומטגנים את בצק 3-2 דקות או עד שמתחילות לעלות בועות והחלק התחתון מזהיב. הופכים ומזהיבים את הצד השני דקה-שתיים. לפני ההגשה חוצים ומגישים.

מתוך ספרה של יונית צוקרמן "מלכת המטבח". צילום: אפיק גבאי. הוצאת מודן. 118 שקלים. כשר