מתכון

מופלטות מקמח מלא

מופלטות על בסיס מתכון שאימא שלי מכינה לנו כבר שנים, רק החלפתי את הקמח הלבן בקמח מלא מקומי

9,646 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
מופלטות מקמח מלא של רינת צדוק. צילום: אמיר מנחם
מופלטות מקמח מלא של רינת צדוק. צילום: אמיר מנחם

מומלץ להגיש עם שסק צלוי 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מכינים את הבצק: מערבבים שמרים ומים בקערה, מוסיפים קמח, מייפל, מלח ושמן זית ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מניחים בקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת ומשהים כ־30 דקות. מקפלים את הבצק, מכסים ומשהים עוד כ־30 דקות.

2

מחלקים את הבצק ל־25־30 כדורים, מניחים על משטח משומן ומכסים במגבת ל־30 דקות.

3

משמנים את כמשטח העבודה, משמנים את כדורי הבצק, משמנים את הידיים פותחים כל כדור לעלה דק וכמעט שקוף בידיים (אפשר גם עם מערוך משומן).

4

מחממים שמן זית במחבת בקוטר 10 ס"מ, מניחים בה את עלה הבצק הראשון מטגנים על אש נמוכה כדקה, הופכים ומטגנים דקה נוספת, בזמן שהמופלטה מיטגנת מרדדים עוד עלה בצק, מניחים אותו במחבת על המופלטה הראשונה והופכים מיד. צולים דקה, הופכים ושוב מניחים עלה בצק נוסף, צולים כך כ־12 עלי בצק ומוציאים לצלחת הגשה.

5

. מניחים מעל חמאה ומגישים עם השסק הצלוי והמקורמל או עם דבש ענבים.