מתכון

מושט בטחינה

מתכון טברייני ותיק, השואב את השראתו מהסינייה הערבית, רק שבמקום כבש טחון מכינים אותו עם דגים שלמים

6,310 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
מושט בטחינה של אביגיל אהרון. צילום: דניאל לילה
מושט בטחינה של אביגיל אהרון. צילום: דניאל לילה

מושט מטוגן
זו השיטה הפופולרית ביותר לטיפול במושט. מושטים מטוגנים מהכנרת הם מעדן אמיתי (תכינו הרבה, הדגים קטנים והם יחוסלו כמו גרעינים), אבל גם מושט בריכות יוצא נהדר בשיטה הזאת, שכן הטיגון מעצים את טעמו ומוסיף לו פריכות מחמיאה.
כך מכינים: מחממים שמן לטיגון חצי עמוק (בגובה 3 ס"מ) במחבת עמוקה או בסיר רחב, שיאפשרו תנועה לדגים. יוצרים כמה חריצים בעורו של הדג (מושטים במשקל מתחת ל- 300 גרם אין צורך לחרוץ) ומתבלים את הבטן במלח. אין צורך לקמח, הדג יציב גם כך! כשהשמן חם מאוד מוסיפים את הדגים, לא יותר מ- 2 גדולים או 3 קטנים בבת אחת ולא נוגעים בהם עד שהם ניתקים מהמחבת -מזיזים קצת את המחבת כדי לבדוק. מטגנים 7-5 דקות מכל צד (תלוי בגודל הדג). אפשר להשתמש כמה פעמים באותו שמן. מעבירים לנייר סופג, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מגישים עם פלחי לימון וסלט קצוץ.

מכינים עם פילטים: במקום לטגן מניחים את הפילטים בתבנית משומנת כשהעור כלפי מעלה ואופים כ -10 דקות ב- 200 מעלות. מעלים את הטמפ' ל- 220 מעלות, יוצקים את הטחינה, מפזרים את הבצל והצנוברים ואופים עוד 5 דקות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 220 מעלות.

2

מחממים שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים את המושטים משני הצדדים (ראו למעלה).

3

מחממים 1/4 כוס שמן במחבת נקייה ומטגנים בצלים כ- 10 דקות על להבה בינונית עד הזהבה.

4

מערבבים טחינה, מים, מיץ לימון ומלח לקבלת רוטב נוזלי יחסית.

5

מסדרים את הדגים המטוגנים בתבנית ויוצקים עליהם את הטחינה עד לכיסוי מלא. מוסיפים מעל את הבצל המטוגן וצנוברים או שקדים.

6

אופים 5 דקות עד שהטחינה מתחילה לבעבע ומגישים מייד.

מכינים מראש

7

מטגנים את הדגים והבצלים מראש ומערבבים את הטחינה, אבל את האפייה בתנור משאירים לרגע האחרון.