אנחנו מגישות את המחבת למרכז השולחן עם חלה ודי מהר כולם בוצעים ממנה ומהדג וטובלים ברוטב. זמן הצלייה תלוי בעובי הדג, אז שימו לב לא לייבש אותו או לצלות פחות מדי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־220 מעלות במצב גריל. מלהיטים מחבת יבשה (ללא שומן או נוזלים) שיכולה להיכנס לתנור וצורבים בצל, חצילים, במיה ופלפל חריף 3 דקות עד שהם נחרכים מעט. מפזרים כף מלח גס, פרוסות לימון ושום וצורבים 3 דקות, מדי פעם מנענעים את המחבת לערבוב.
2
מוסיפים עלי זעתר, עגבניות שרי (שלמות) ומיץ לימון ומבשלים 3 דקות נוספות. מסירים מהאש ומניחים בצד.
3
מערבבים קורנפלור עם 2 כפות מים לעיסה אחידה בקערה רחבה, מוסיפים יוגורט ו־3 כפות שמן זית, מערבבים ויוצקים מעל הירקות.
4
מושחים נתחי דג במעט שמן זית ומפזרים מלח (דק), מזיזים מעט את הירקות והיוגורט במרכז המחבת ליצירת גומחה ומניחים בה את נתחי הדג - עור כלפי מעלה. צולים 6־8 דקות (אחרי 6 דקות יוצרים חתך קטן במרכז הנתח ובודקים את מצב הדג - אם הבשר אטום, הדג מוכן, אם לא צולים 2 דקות נוספות). מוציאים מהתנור, יוצקים מעל מעט שמן זית, מפזרים מלח ים וסומאק ומגישים חם.