מתכון

מחבת פירות ים

סלט חם של פירות ים, ששומר על הרעננות שלו בזכות טעמים ים תיכוניים נפלאים של אניס, עגבניות, שום וקלמטה

10,461 בשלנים התעניינו במתכון זה
מחבת פירות ים של של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דניאל לילה
מחבת פירות ים של של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלט עגבניות חם

להגשה

אופן ההכנה

מכינים סלט עגבניות חם

1

מטגנים שאלוט ושום במחבת חמה עם 2 כפות שמן זית 4 דקות עד לשקיפות. מוסיפים עגבניות, זיתים, צנוברים, טרגון וזוטא ומתבלים במלח ופלפל. מקפיצים 3 דקות על להבה גבוהה בלי לבשל ממש או למעוך את העגבניות, אלא רק כדי לחבר את הטעמים.

מכינים את פירות הים ומרכיבים את המנה

2

מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים בו חצאי סרטנים דקה על להבה גבוהה. מכסים את הסיר ומאדים כ-2 דקות עד שהסרטנים מחליפים צבעם לכתום. מוסיפים שוט של פסטיס או עראק ומכבים את האש.

3

מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית. מתבלים שרימפס וקלמארי במלח ופלפל וצורבים 20 שניות מכל צד. מוסיפים את סלט העגבניות החם ואת הסרטנים המבושלים ומערבבים יחד לחימום וחיבור.

4

מוסיפים כוסברה ומגישים בתוך ג’בטה או בתוך המחבת עם לחם לניגוב.