החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלט עגבניות חם
להגשה
אופן ההכנה
מכינים סלט עגבניות חם
1
מטגנים שאלוט ושום במחבת חמה עם 2 כפות שמן זית 4 דקות עד לשקיפות. מוסיפים עגבניות, זיתים, צנוברים, טרגון וזוטא ומתבלים במלח ופלפל. מקפיצים 3 דקות על להבה גבוהה בלי לבשל ממש או למעוך את העגבניות, אלא רק כדי לחבר את הטעמים.
מכינים את פירות הים ומרכיבים את המנה
2
מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים בו חצאי סרטנים דקה על להבה גבוהה. מכסים את הסיר ומאדים כ-2 דקות עד שהסרטנים מחליפים צבעם לכתום. מוסיפים שוט של פסטיס או עראק ומכבים את האש.
3
מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית. מתבלים שרימפס וקלמארי במלח ופלפל וצורבים 20 שניות מכל צד. מוסיפים את סלט העגבניות החם ואת הסרטנים המבושלים ומערבבים יחד לחימום וחיבור.
4
מוסיפים כוסברה ומגישים בתוך ג’בטה או בתוך המחבת עם לחם לניגוב.