מתכון

מחלוטה ירוקה

גם חומוס וגם פול, גם טחינה וגם לימון - כל אלה מסדרים לנו בוקר חורפי מושלם

9,942 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2021
מחלוטה ירוקה של שף ארז קומורובסקי | צילום: שני בריל
מחלוטה ירוקה של שף ארז קומורובסקי | צילום: שני בריל

"הפעם הראשונה שבה הבנתי מהי מחלוטה הייתה כשעלי, בונה הטרסות שלי, אמר לי שהוא הולך להכין מחלוטה. לתומי חשבתי שהוא יערבב חומוס עם פול, טחינה, לימון ושמן זית, אבל להפתעתי הוא הכין תערובת של בטון, מלט, חול, מים וחצץ. אז הבנתי מהי המחלוטה שיושבת לנו בצלחת. התערובת הזאת – שהיא גם חומוס וגם פול, גם טחינה וגם לימון – עושה את הדבר הזה, שמסדר לנו בוקר מושלם. בסדנאות שלי, כשאני מציף את המשאוושה ואת המחלוטה שלי בשמן זית, אנשים נזעקים ואומרים: 'וואו כמה שמן אתה שם'. אבל עבורי אין גבול לשמן שאפשר לשפוך על המחלוטה או על המשוואשה; כל הכיף הוא השמן החדש הזה, שמתערבב לו עם הלימון והטחינה".

שימו לב: משרים את הקטניות יום מראש ומבשלים במשך כשעתיים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למחלוטה

לתטבילה

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את החומוס

1

מבשלים חומוס עם סודה לשתייה בשפע מים שעתיים לפחות, עד ריכוך מלא של הגרגירים. מסננים ושומרים בצד את מי הבישול.

מכינים את הפול

2

מבשלים פול בשפע מים שעתיים לפחות, עד ריכוך מלא של הגרגירים. מסננים ושומרים בצד את מי הבישול.

מכינים את הפול הירוק

3

מניחים פול ירוק במחבת, מכסים בשמן זית ומבשלים על להבה נמוכה כשעה־שעה וחצי לריכוך.

מכינים את המחלוטה

4

כותשים במכתש ועלי גדול שום, פלפל חריף ועלי תרד. מוסיפים את החומוס ושני סוגי הפול המבושלים, טחינה גולמית ומיץ לימון ומערבבים (לא כותשים) עם מלח. אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים מעט ממי הבישול של הפול או החומוס.

מכינים את התטבילה

5

כותשים במכתש ועלי גדול פלפל חריף ושום. מוסיפים מיץ לימון, מתבלים במלח ומערבבים.

6

יוצקים את התטבילה מעל המחלוטה, זורים מעל זרעי כמון, יוצקים שמן זית ומגישים מיד.