המתכונים שהכי אהבנו ב-2021

כולם טעימים, כולם נכנסו לנו ללב (ולבטן) אבל מבין מאות המתכונים המקוריים שהפקנו בשנה האחרונה, היו כמה שהפכו לדיירי קבע במטבחים שלנו.

קציצות דגים ביתיות שאנחנו חוזרים אליהן שוב ושוב, גראטן טבעוני מפתיע, סלט חצילים חכם וממזרי, מסבחה מופתית של אייל שני, חלות ממולאות בכל טוב, מרק איטלקי שעונה על כל פנטזיות החורף שלנו, עוגה פרסית שמציתה את הדמיון וקרמבל שוקולד שכיף לזלול ישר מהתבנית – כל המתכונים שילוו אותנו גם בשנה הבאה

פילו אגוזים של סבתא מרים. מתכון: שף־קונדיטורית נועה חיים | צילום: אנטולי מיכאלו
פילו אגוזים של סבתא מרים. מתכון: שף־קונדיטורית נועה חיים | צילום: אנטולי מיכאלו

פילו אגוזים של סבתא מרים

סבתא מרים הייתה בשלנית טורקייה וגולת הכותרת של הבישול שלה הייתה בצק פילו, אותו לימדה אותי להכין כשהייתי בת 15 למתכון המלא
קציצות טופו צלויות עם עגבניות שרי, דובדבנים וצ'ילי של רינת צדוק (צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר)
קציצות טופו צלויות עם עגבניות שרי, דובדבנים וצ'ילי של רינת צדוק (צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר)

קציצות טופו צלויות עם עגבניות שרי, דובדבנים וצ'ילי

הקציצות האלה הן אחד מהמתכונים הכי שימושיים אצלי. הן רכות, אווריריות וסופגות באהבה כל רוטב שמשדכים להן למתכון המלא