בערבית המזטים הלל נקראים מְתָּבַּל
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
משרים את הפלפלים היבשים בקערת מים רותחים כשעה. מוציאים מהמים, מסירים את העוקץ והגרעינים מהפלפלים (רצוי בעזרת כפפות), סוחטים היטב וטוחנים במעבד מזון למחית.
2
מחממים תנור ל־250 מעלות (או יותר אם לתנור שלכם יש אפשרות כזו). קולים את הפלפלים עד שהם משחימים משני הצדדים. מעבירים לקערה או לקופסה, מכסים, נותנים לפלפלים להזיע כ־10 דקות, מקלפים ומנקים מגרעינים. חותכים את הפלפלים הקלויים לרבעים ומניחים במסננת לשעתיים לפחות להגרת נוזלים
3
טוחנים את הפלפלים הקלויים למחית, מוסיפים אליה את מחית הפלפלים היבשים והשום ומערבבים.
4
מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים לאיחוד ומתקנים תיבול.