מתכון

מטבוחה עגבניות כתומות וזעפרן

הוספת הזעפרן למטבוחה היא טוויסט אדיר ששובר את הטעם המוכר של הממרח. המלצה שלנו: מרחו אותה על ברוסקטה מלחם שאור

5,806 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
מטבוחה עגבניות כתומות וזעפרן של ארז קומרובסקי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
מטבוחה עגבניות כתומות וזעפרן של ארז קומרובסקי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

מטבוחה היא אופציה נהדרת לניצול עגבניות הקיץ. כשיש עגבניות כתומות – יש מטבוחה כתומה, כשיש עגבניות סגולות המטבוחה סגולה וכשיש עגבניות אדומות היא אדומה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למטבוחה

לברוסקטה

אופן ההכנה

1

מרתיחים בסיר את כל מרכיבי המטבוחה למעט הזעפרן. מקטינים את האש וממשיכים לבשל כשעתיים תוך כדי ערבוב בכף עץ מדי פעם עד שהמטבוחה מסמיכה. כ־5 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים את הזעפרן (עם המים) ומערבבים. מסירים מהאש.

מכינים את הברוסקטה

2

קולים את פרוסות הלחם במחבת עם שמן זית עד להשחמה.

הרכבה

3

מניחים מטבוחה על כל ברוסקטה ומקשטים בנענע.