מתכון

מטבוחת עגבניות וארטישוק

הבישול האיטי מוסך בארטישוק טעמים חמצמצים שמעמיקים את טעמי המטבוחה

2,064 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
מטבוחה עגבניות וארטישוק של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
מטבוחה עגבניות וארטישוק של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

אפשר להשתמש במטבוחה הזאת גם כבסיס לשקשוקה מושקעת בבראנץ' חגיגי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרתיחים מים בסיר. שוטפים את העגבניות, מסמנים x בתחתית כל עגבנייה, חולטים במים הרותחים כדקה ומוציאים. מקלפים את העגבניות וחותכים לרבעים.

2

מחממים שמן זית בסיר ומטגנים קלות פלפל צ'ילי, שום ולבבות ארטישוק. מוסיפים את העגבניות ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה לפחות עד שהמטבוחה סמיכה.מערבבים מדי פעם. מתבלים במלח, פלפל וסוכר ומערבבים.