מתכון

מיני אקלר מלוח במילויים שונים

לחמניות קטנות, קלילות וחמודות, שמכינים מבצק הפחזניות המלוח. הסנדוויץ’ שלכם מעולם לא היה נימוח יותר

11,137 בשלנים התעניינו במתכון זה
מיני אקלר מלוח במילויים שונים של אורי שפט ורינת צדוק. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר.
מיני אקלר מלוח במילויים שונים של אורי שפט ורינת צדוק. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר.

אפשר גם לזלף בצורת פחזנית עגולה ללחמניות ביס. כמויות המלית במתכון מתאימות ל-10 אקלרים, כך שאפשר לשלב בין 3 המליות שבמתכון (או לשלש כמויות של אחת מהן).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק רבוך

מילוי מטיאס, תפוחי אדמה ובצל סגול

מילוי סלמון וגבינת שמנת

מילוי גבינת ברי ותותים

אופן ההכנה

לבצק רבוך

1

מחממים תנור ל-185 מעלות ומרפדים תבנית תנור בגודל 40×30 ס”מ בנייר אפייה.

2

שמים בסיר מים, חלב, חמאה, מלח וסוכר ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מסירים מהכיריים, מוסיפים קמח בבת אחת ומערבבים בכף עץ עד לקבלת תערובת אחידה. מחזירים את הסיר ללהבה בינונית ומערבבים עד שהתערובת נפרדת מהדפנות ומתאחדת לכדור בצק.

3

מעבירים את התערובת לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות נמוכה. מוסיפים ביצים אחת-אחת עד שהן נבלעות בבצק. מוסיפים אמנטל מגוררת (או פרמזן) ומערבלים עד שהיא נטמעת בבצק.

להכנת האקלר

4

מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר עגול, גדול וחלק.

5

מזלפים בתבנית פסים מהבצק באורך 6 ס"מ במרווחים של 5 ס"מ לפחות. מפזרים על כל פס מעט גבינת פרמזן מגוררת.

6

אופים 8 דקות, מנמיכים את טמפ’ התנור ל-175 מעלות ואופים 5 דקות נוספות בלי לפתוח את דלת התנור. מסובבים את המגש ואופים 5 דקות נוספות להזהבה (המאפים צריכים להיות קלילים ולא בצקיים בחלק הפנימי). מצננים.

7

פותחים את האקלר כמו לסנדוויץ' בעזרת סכין משונן קטן, כשצד אחד נשאר מחובר. ממלאים במליות ומגישים.

מילוי מטיאס

8

מניחים 3-2 פרוסות תפו”א בכל אקלר פתוח ועליהן מטיאס ובצל סגול. מקשטים בתלולית קרם פרש או שמנת חמוצה ומגישים.

למילוי סלמון וגבינת שמנת

9

מורחים גבינת שמנת בכל אקלר, מניחים סלמון, מפזרים בצל ירוק קצוץ, מתבלים בפלפל ומגישים.

למילוי ברי ותותים

10

מסדרים בכל מיני אקלר 2 פרוסות ברי ו-3 פרוסות תות שדה.

גיוון: מחליפים את תות השדה ב-100 גרם אגוזי פקאן מסוכרים.